четвртак, 9. фебруар 2017.

Riblja corba

U Grckoj se corba od ribe pravi uglavnom sa povrcem ,tako da se na kraju prelije sokom od limuna ,a riba se sluzi pored supe a ne u njoj.Posto je riblju corbu teze napraviti ,potrebno je vreme koje ja ,najcesce nemam ,ovo jelo pravim na srpsko-grcki nacin . Jako je brzo ,pogotovo ako koristite ribe koje nemaju puno kostiju. Riba se sama skuva u ne previse vode,procedi i ocisti od kostiju ,a voda se sacuva. U drugoj posudi proprzi se luk ,beli luk,sargarepa,persun i bilo koja druga zelen ,nalije se vodom u kojoj je kuvana riba ,prokuva se 15 minuta a zatim se preko toga stavi riba i sve to prelije smesom zacina koji su -lovorov list,biber,so ,vegeta ,malo brasna i aleve paprike .Umesto aleve moze se ubaciti paradajz rendani ili pire .

Нема коментара: